Sunday, March 18, 2012

kEHIDUPAN TANPA AYAH DI TEMPAT ORANG

SALAM....


 Alhamdulillah dah hampir 2 bulan aku stay kat k.El.  Amat berbeza sekali walaupun sebelum nie dah pernah dok jauh dgn parents kat kedah dimana kat sana tugas aku hanya BELAJAR & ENJOY!!! yeayyyyyy.......  Suasana sekarang aku kena KERJA & ENJOY.... ENJOY harus ada ya saudara/ri,,,,, ada 7 bulan je lagi aku nak tamatkan zaman DARA... ahakssss.... 

 Aku ulang alik p kerja ayah kasik kereta kecil warna putih.... TERIMA KASIH AYAH...ye la baru kerja kan mana mampu lagi aku nak beli kereta walau kereta second hand sekali pun... sekali lagi TERIMA KASIH AYAH...tapi masalah nya pakai kereta & AKU sebagai pengguna WANITA ** wanita la kan sopan sikit**... aku hanya tahu naik, isi minyak dan angin kereta je... tapi aku terlupa nak CHECK-UP keadaan kereta itu samada in good condition orrrr yang telah terjadi kat aku baru2 nie... tayar kereta tu dah xda bunga & bayangkan! dah terkeluar benang2 tayar tu!!!! Nasib baik encik tunang yang tolong tengok kan keadaan kereta tu masa dia datang wat LAWATAN MINGGUAN ke atas aku si tunangan nye... buka kitab BEBEL,.....start dari page 1 hingga 10 rasanya aku terpaksa tahan telinga.... THANKS FOR his advice.... walau pun dalam hati rasa nak marah sama diri dia!!!...erkkkkkkk grrrrrrr !!!! yang aku nak marah sangat kenapa la hari last LAWATAN dia tu baru nak cek? abis sape nak suh p tukar tayar??? tak LAIN x bukan aku jugak...adoooooooooooo.....aku dah pening kepala SEBAB sebelum nie,,,,,KERETA ayah yang settle kan,.,,,hohohohoho....SERIUS!!!! baru terasa susah bila ayah xda... ayat yang special dari ENCIK TUNANG ======= SILA BELAJAR BERDIKARI===........ ** terima kasih laaaaaaa....

So,,, bawa diri la aku pergi nak tukar tayar kereta... cari punya cari dalam hati tuhan saja tahu....pertama kali nie,,,jangan la aku ditipu orang sebab aku ni kadang2 jenis bendul sikit....TERKEJUT aku! sekali hah amik ko 2 tayar yang kena tukar! DUIT DUIT DUIT... ayah kol tanya... aku cakap semua ok,,,dalam hati BOLEH TAK AYAH DATANG SINI TOLONG TENGOK KAN KERETA????,,,, tapi xdapat lak aku nak luahkan.... aku dah BESAR, dah BEKERJA... jangan lagi nak harap kan orang tua... balik dari workshop tetiba je mata nie dipenuhi air mata.... susah aku nak nangis melainkan ada benda2 yang betul2 sedih...

ADik aku cakap pe susah claim la duit dengan ayah... tapi aku xkan claim,,,,sebab ye la,,,,sekarang aku rasa ada tanggungjawab dah.... bulan 10 plak nak kahwen....encik tunaNg cakap hidup susah senang kena berdiri atas diri sendiri.... nilai nie yang aku tak pernah dapat.....dari dulu smpai sekarang....

So korang jangan jadi macam aku....**RENUNG2 KAN LAH.....** SELAMAT BERAMAL**


2 comments:

  1. lama xsinggah sini..:)
    semoga makin suksess ye..:)

    ReplyDelete
  2. hidup mandiri di kota orang itu emang hal yang sulit apalagi pas pertama kalinya jauh dari keluarga.optimis dan sukses kak :)

    ReplyDelete